Hotell & turism

Nyfiken på att jobba utomlands? Tycker du om att möta människor och ge bra upplevelser? Gå hotell- och turismprogrammet på Uppsala yrkesgymnasium. När du är klar med din yrkesexamen har du stor chans att få jobb. Utbildningen kan också ge högskolebehörighet. I utbildningen ingår 15 veckors praktik.

Det här är hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet finns på Uppsala yrkesgymnasium Ekeby. Här får du en utbildning inom hotell- och turismbranschen genom teoretiska studier, resor och studiebesök. Du får även kompetens inom servering, mat och dryck. 

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby har utbildat ungdomar inom hotell och turism i mer än 20 år. Våra lärare har erfarenhet från olika yrken i branschen och bra kontakter.

De här yrkena kan du välja

Efter din utbildning kan du jobba på hotell och konferensanläggningar i hela världen.

Alla elever har praktik

I alla yrkesprogram ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), alltså praktik på en arbetsplats. Om du vill ha praktik utomlands har skolan flera utbytesprojekt med andra länder. För utlandspraktik samarbetar vi bland annat med turistanläggningar och hotell i Thailand och Sydafrika. Praktiken ger dig kunskaper i yrket, arbetslivserfarenhet och kontakter. Tack vare goda branschkontakter kan vi erbjuda bra praktikplatser som ofta leder till jobb direkt efter utbildningen.

Yrkesprogrammen kan ge högskolebehörighet

På hotell- och turismprogrammet kan du få grundläggande högskolebehörighet.
Det enda du behöver göra är att välja de kurser som krävs. Det gör du genom att välja två extra kurser i svenska eller svenska som andraspråk och en kurs i engelska inom programfördjupningen. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare.

Lär dig ett yrke och få en gymnasieutbildning

När du pluggar på ett av Uppsalas yrkesprogram får du en gymnasieutbildning samtidigt som du lär dig ett yrke. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

På yrkesprogrammen är de gemensamma ämnena engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och svenska eller svenska som andraspråk. På yrkesprogrammen läser du fler yrkesämnen, så kallade karaktärsämnen, och mindre av de ämnen som du har läst i grundskolan. Utöver det får du möjlighet att specialisera dig mer inom programmet, det kallas för programfördjupning.

Hotell- och turismprogrammet, poängplan 16/17

http://varldensjobb.se

Följ oss gärna på Facebook så får du se lite av vad vi gör!

Följ oss på Facebook

17 augusti 2017